Hennepteam ontmantelt hennepkwekerij in growtent

maandag 1 februari 2016

Gouda - Het hennepteam van politiedistrict Alphen – Gouda heeft zondagavond 31 januari een hennepkwekerij in een woning aan de Ronsseweg ontdekt en ontmanteld.

De politie had een anonieme tip binnengekregen over de vermoedelijke kwekerij in de woning en heeft zondag in de woning gekeken. In de woning was niemand aanwezig. Wel troffen agenten inderdaad een hennepkwekerij aan. Deze bleek te zijn opgezet in een growtent, maar de hennep was al geoogst. Meer dan 2500 gram henneptoppen lagen daar te drogen. Alle hennep en de apparatuur van de kwekerij zijn in beslag genomen en vernietigd. Het hennepteam doet verder onderzoek naar de eigenaar van de hennepkwekerij. Daarnaast worden de bevindingen van de politie doorgegeven aan de gemeente.

Het hennepteam richt zich op het aanpakken van hennepkwekerijen en om verdachten voor de rechter te brengen. Hennepkwekers veroorzaken schade en overlast door lekkage en stank. Omdat hennepkwekerijen vaak provisorisch zijn ingericht is de kans op brand door kortsluiting of oververhitting groot. Dit levert dus risico’s op voor de veiligheid in de buurt. Door de overlast ontstaan spanningen of angstgevoelens bij buurtbewoners en wordt het leefklimaat in een woonwijk aangetast. 

Vermoedt u dat er bij u in de buurt een hennepkwekerij is? Bel de politie, 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem, 0800 - 7000. Hennep telen is een misdrijf, dus strafbaar. Politie, gemeente, Openbaar Ministerie, woningcorporaties en energiebedrijven treden samen op tegen hennepkwekerijen. Zij verzamelen aanwijzingen en tips, ontmantelen de kwekerij en pakken de kweker stevig aan.

bron: politie.nl | Categorie: drugs


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Gouda | 112 alarmeringen Gouda | Goedkoop Tanken in Gouda | Supermarkten in Gouda | Weerbericht Gouda