Rijbewijs ingevorderd na overschrijden snelheid op Noordkade

dinsdag 12 januari 2016

Waddinxveen - Het Verkeershandhavingsteam heeft maandagavond 11 januari het rijbewijs van een 25-jarige automobilist uit Polen ingevorderd. Op de Noordkade werd, naar aanleiding van klachten van buurtbewoners, een lasercontrole gehouden.

Omstreeks 19.00 uur reed de automobilist voorbij de lasercontrole waarna er een snelheid werd gemeten van 130 km/uur. Op de Noordkade geldt echter een maximum snelheid van 60 km/uur. De politie heeft het rijbewijs ter plaatse ingevorderd. De bestuurder die even in Nederland was om zijn nieuwe auto te laten zien aan een vriend kon die avond niet meer naar huis rijden.

De politie controleert regelmatig op wegen naar aanleiding van klachten van omwonenden dat er te hard gereden wordt en de verkeersveiligheid in het gedrang is. Tijdens de controle was het donker, regenachtig en reed er nog een fietser voorbij. Met name fietsers, voetgangers en spelende kinderen zijn erg kwetsbaar in het verkeer.  Als automobilist ben je niet alleen verantwoordelijk voor je eigen veiligheid, maar ook die van andere weggebruikers. Houd je daarom altijd aan de snelheidslimiet. Velig thuiskomen heb je zelf in de hand.

bron: politie.nl | Categorie: verkeersdelict


2017 - StraatInfo.nl
Misdaad in Gouda | 112 alarmeringen Gouda | Goedkoop Tanken in Gouda | Supermarkten in Gouda | Weerbericht Gouda